Articole

 • Testul Raven
  Matrici Progresive Standard (SPM) a fost construit pentru evaluarea inteligenţei persoanelor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 80 de ani. Testul a fost adaptat în peste 60 de culturi şi are indiactori psihometrici care atestă valoarea sa în evaluarea inteligenţei.
 • Trauma
  Trauma copiilor nedoriti Unii oameni pur și simplu nu vor să fie părinți si asta cu siguranță este în regulă. Dar unii oameni care nu vor să fie părinți ajung, fie din întâmplare, fie prin alegere, să aibă copii.
 • Tulburarea complexa de stress posttraumatic C-PTSD
  Tulburarea complexa de stres posttraumatic  isi are originile intr o serie repetata de experiente traumatizante din copilarie: abuzuri psihologice, neglijenta si diverse alte situatii in care copilul nu se poate apara si nu stie cum sa scape din aceste situatii. Cei care cresc intr un mediu lipsit de predictibilitate, pericol, inconsistenta parentala, abandon emotional raman cu traume ascunse in inconstient care le afecteaza dezvoltarea psihologica, neurologica si emotionala.
 • Mindfulness, anxietate si depresie
  Mindfullness ul este la origine o tehnica de meditatie de tip spiritual. Are legatura cu transcendenta, aflarea adevarului absolut. Pune accentul pe disocierea de realitatea oferita de ganduri si imagine. In depresie si anxietate reactioneaza la fictiunile produse de propria minte.
 • Santajul sentimental
  Santajul sentimental este o forma de manipulare prin care oamenii care ne sunt apropiati ne ameninta in mod direct sau indirect sa ne pedepseasca daca nu le facem pe plac.

Psiholog Iuliana Stancu, Calea Crangasi 52, sector 6, Bucuresti

%d blogeri au apreciat: